Oppdrettslaksen spiser tørrfôr formet som pellets. Rundt 70 prosent av fôret består av vegetabilske ingredienser, mens cirka 30 prosent kommer fra marine råvarer som fiskemel og fiskeolje.
For å hindre overfiske av villfisk, er fiskemel og fiskeolje fra villfisk delvis byttet ut med vegetabilske ingredienser i fiskefôret.
Laksefôr fra norske produsenter inneholder også soyaproteiner. All soya som importeres til fiskefôr er sertifisert for bærekraft etter en av de internasjonale sertifiseringsordningene.
Det brukes ikke genmodifiserte ingredienser i fiskefôr i Norge.
Råvarer fra svin er kontroversielt i enkelte land, så norske fôrprodusenter har bestemt at de ikke bruker det i fiskefôr i Norge.
Det norske regelverket som er fullt ut harmonisert med EU gjennom EØS-avtalen, skal sikre trygt fôr og trygge produkter bidra til god dyrehelse og miljø samt sikre redelig omsetning.
Enkelte norske fôrprodusenter tilsetter små mengder av palmeolje i laksefôret. All palmeolje som brukes er sertifisert etter internasjonale bærekraftsstandarder.